| Amanda Nöjd
amandanojd

Amanda Nöjd

Annons

IMG_7287Igår va det alla❤️ dag. Så tänkte jag på alla jag älskade, som varje dag. Sen tänkte jag på mig själv, att jag är väldigt stolt och glad över vem jag är idag.

Sen tänkte jag också “Hur många gånger har du tyckt illa om dig själv, dina val, din kropp på grund av att samhället är uppbyggt på sjuka ideal? ” Ja hur många gånger har du gjort det? Gör du det fortfarande? Hur många gånger om dagen jämför du dig med andra? På gymmet, i skolan, på jobbet? Inte ens när jag var gravid kom jag ifrån det. Där satt man och jämförde sig med andra magar där det var bäst att ha en så liten mage som möjligt? Om veckan man var i stämde överens med andra mammors storlekar på magen? När man bar på det mest vackraste i livet kunde man inte slappna av. Sjukt. Och allt på grund av sjuka ideal, som vi alla upprätthåller, oftast omedvetet, för det bara är så.
Så länge jag kan minnas har det pratats om bristningar och celluliter som ett problem, det snurrar runt mkt sådant på sociala medier. KAN VI SNÄLLA inse att celluliter & bristningar är mer vanligt än inte vanligt att ha, att samhället har talat om för oss att det är onormalt och att det är därför vi ser det som ett problem, oavsett om du har det eller inte så spelar det ingen roll. Du som kvinna/ tjej, känner du att du behöver vara på ett visst sätt för att bli accepterad som just tjej/kvinna? Exempelvis, tyst, inte stökig, ordningsam, men inte för ordningsam, lite farlig och sexig också? Du får rapa, fisa, bajsa hur mycket du vill, du får vara sexig ordningsam hur mycket du vill, på dina villkor, du bestämmer, när hur och var, alltid. Du som man/kille, känner du en press av att vara på ett visst sätt för att bli accepterad som man/kille? Exempelvis som att du ska vara en romantiker men inte för snäll, inte gråta, du ska alltid betala notan, varför? Egentligen? – dina villkor, du bestämmer, när hur och var, alltid! (Trans, hetero, bi, gay, gammal, ung, alla)
Att släppa sig själv fri, i allt, att vara sig själv helt, att inte jämföra sig med andra, att inte vara rädd för vad någon annan ska tycka- det är inte lätt att komma ifrån. Jag kan inte det i allt. Men om vi lyfter upp varandra och hjälps åt så blir det lättare!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
amandanojd

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats